tisdag 26 juni 2012

Somrig bulgursallad med Isterband





Så var det ju det här med recepten. Tänkte börja med att dela med mig av en av de bästa salladerna som jag äter på sommaren. Man kan äta den bara som den är men jag valde att steka isterband som tillbehör. Det finns ju många olika sätt att steka isterband på, det blir väldigt gott om man skär av isterbanden på längden nästan helt och vecklar ut dem, då blir dem sådär knapriga!

Salladen 
4 pers.

Bulgur (följ receptet för 4 personer)
20 svarta oliver
1 röd lök
1 näve cocktail tomater, gärna av olika färger.
1 broccolihuvud
Några droppar olivolja
Persilja
Basilika
Salt
Peppar

Följ receptet för bulguren och låt den svalna. Skölj av oliverna, dela tomaterna och den röda löken & lägg dem i en bunke. Lägg i broccolin i en kastrull med kokande vatten och låt koka i ca 1 minut, ta bort kastrullen från plattan och häll av vattnet. Hacka persilja, basilika fint och dela broccolin och blanda med de andra ingredienserna. Häll bulguren över de andra ingredienserna och blanda försiktigt. Krydda sedan med salt, peppar och olivoljan. Klart!

Tillbehör

Sätt på en stekpanna på medelstark värme, i med lite olivolja. Skär isterbanden i bitar och stek tills de har fått en fin färg. Annars kan man även steka isterbanden i ugnen på 200 grader tills de fått fin färg. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar